Sastojci za koru:
200 grama brašna
20 grama kakaa
150 grama sečera
1 žlicice sode bikarbone
Prstohvat soli
250 ml vruće vode
1 zlicica octa
2 vanilin šečera
85 grama otopljenog maslaca
200 grama mljevenih lješnjaka
Priprema:
Izmjesati brašno, sodu bikarbonu, sol, kakao, šečer te vanilin šečer. U smjesu polagano dodavati vodu ocat i otopljeni maslac sve dobro uzmjesati te dodati mljevene lješnjake. Peći u zagrijanog pećnici na 180°C 40-45 min.
Sastojci za kremu:
250 ml mlijeka
2 žlice brašna
2 žlice kakaa
10 grama šečera
10 grama maslaca
Priprema:
200 ml mlijeka kuhati. U ostatak mlijeka izmješati brašno,kakao te šečer. U vruće mlijeko dodati smjesu sa kakaom te kuhati dok se ne zgusne. U ohlađeno dodati maslac i premazati preko kore.
Po izboru posuti mljevenim prženim lješnjacima.
Po izboru posuti mljevenim prženim lješnjacima.
Primjedbe
Objavi komentar